Skip to main content

perasaan sedih..worries...nebes dan facing the bad dream...

hai...
dis weekend ade...
KEM UPSR....
ye...
menjadi Fasilitator..
bersama adek2...
belajar sambil bergembira...
aku pon tak tahu aku mampu bergembira ke tak...
bangkitnye
perasaaan risau...


risau dengan preparation KEM...
risau dengan result...
risau dengan tesis..
risau dengan keje...
risau dengan rumah nih...
juga risau akan after camp...
dan banyak gak
risau akan mimpi lame berulang kembali.....huhuhuuuu


LAST KEM UPSR...
after camp, saya menjaga arwah makcik di hospital...
terbayang lagi mukenye yang ceria..
walau kadang menahan sakit...
dan kemudian perlu diKIMO..
paling sedih..dier tak dapat tengok ALONG kahwin...

dier mintak
ayer barli...so,
yup...
hari2 makcik yg bongsu akan hantar ayer barli...
hari2 makan tak abis, aku gak disuruh tolang abiskan...




hari2 memandang wajahnya....
membalas senyuman...
dengan seikhlas yang payah...
menahan bergenang di mata...
kalau aku tak kuat...
kuatkah die hadapi sorang2...

sesi kuliah bermula...
kemudian keadaan bagai terlalu sibuk..
sibuk dengan kuliah..
aku tidak lagi telefonnya..
tahu dia sedey dan tak selesa untuk menjawab
pertanyaan nanti...
setiap jumaat membaca yassin untuknya..
dan kemudian...dalam suatu minggu...
aku rase sangat rindu nak tengok muke nya...
nak cium pipinya...
nak dengar suaranya...
nak membingitkan telinga dengan hilai tawa...
lalu aku kal mak..
mak cakap macik on the way pindah hospital yang
kat tempat lahirnya...
sangat terrasa...
terasa menjaoh...
tarikh tuh ak sangat ingat...ye...
22 ogos 2010...
tarikh itu keramat di fikiran...
dan tarikh tuh juga tarikh lahir Ex aku..
tapi ku ikhtiar lagi...
nak gak jage dier...
dengan harapan cuti sem nanti..akan ku jagainya di HSA
dan ku scopekan tajuk thesis ke sana...
kebetulan negeri itu memang banyak sumber project...
dan bangunan HQ MAIJ hanya belakang HSA....

bila aku terlalu risau..

aku akn cube mencari jalan sibukkan diri lagi...
(..walaubagaimanapun target untuk aktif bukan termasuk bermotif kan ini..)

mase tuh bulan puasa...
diorang ajak naek cameron...
kat sne ade satu puncak gng tuh...kat puncak gng tuh, diorg target  nak berbuka disane...
tapi aku cam ntah..tak berminat..
rase tak sedap hati..
ak tak join..

then...diorang ajak lagi naik BROGA..
aku pon berkira2 nak join ke tak..
dengan berat hati..
ku ukirkan senyum..
mase tuh niat nk nughul pat pengalaman..
ape itu hiking..
kire ak jg supporter her la..
bawak iken skali..kasik dier pon merase....
ku dakilah  jua bukit itu...
targetnye berbuka kat sne...
at last...lepas buka baru naek..
dan diorg wat BBQ kat ats tuh...
esok pagi...
aku tido...ye..
tido after suboh...
then, aku terjage kul 11pagi..
mandi ...
....aku anggap mungkin aku penat..
sebab tidor macam tak lena...
tapi tak sedap badan..
tetibe dalam pukul 3...
dapat msg...
macik da takde...
aku terjelepok..~ ~ ~

insan yang aku selalu telefon...
sampai abis kredit...
tapi tak jemu...
telefon lagi...setiap bulan..
akhirnya takde...~ ~
subahanallah..
cepat sunggoh kau menjempotnye....
hiba hati..
kutahan..
digigit lagi bibir ini..
lalu kutelefon lecture cakap tak dapat dtg kelas nanti..
itulah tarikh keramat 31 Ogos 2010...
dalam kereta...
tiada tangisku...
aku harap bukan jasadnya yang akan ku lihat sebentar lagi..
ternyata bila kami tiba..
kamilah waris terakhir yang dinanti..
kami tiba dalam pukul 8.15mlm..
dari magrib, bertalu2 panggilan minta dicepatkan perjalanan...
kerna mahu dicepatkan pengebumian...
setiba sahaja...
aku lah yang paling tidak tertanggung,,,
tiada lagi mampu kubendung..
memang dia..
insan itu yang banyak berjasa...
wajah itu bermain di mata...
hibanya satu kehilangan...
pemergian yang tak sempat kulepaskan rinduku...


dan hari ini...KEM UPSR lagi...
memori ini menggamit aku lagi..
mampukan aku padam bekas2 aliran di pipi kering....
bolehkan aku basuh segala hingus yang tak nampak...
apa jelaskah aku berupaya tabah selama ini...

yang pasti after kem ini...
mungkin aku akan bertamu ke hospital lagi...
wali ku juga getting old...
while i need to getting into UPSR Camp with smiley...
can i pretend it so????...
could i make it once again...

even i and myself cant promise to make it well..
i jz hope that i became brave and encourage myself to facing the truth of life is short..
so, i do appreciate all things that surround me..(=

i missed u lots, makteh...
alfatihah~


k korang..
wassalam..

Comments

  1. setiap yang hidup pasti akan kembali kepada-Nya..redha dan tabah yer..banyakkan sedekah fatihah..

    ReplyDelete

Post a Comment

(66;) : " singgah bersila, senyum terukir,
follow la kita, komen secangkir..."

(66D) : "berbalas komen berpimpin tangan,
mekasih lah sudi di sini kita berhubungan...;"

Popular posts from this blog

i need activity then i create one.

assalammualaikum.w.b.tseriusli i need activity since this is my first year i graduate from any class.
well.
i such bussy lover.
i bet maybe im miss bee.bee an insect.
or bee is only kindda flies that such.bussy.
bussy.
bussy.
personal
and personally
systematic.ya.
home or office.
i really mean for the both place.here in yongpeng,
i got to many workaholic teammate.
there is my family away.
gimme kidda homesick.
and they push me to find a love in here.go to him.approach.get married and built family...but i just dont accept rejection.i dont know what is approach.how was a love desrcibe you there best except a commitment.love the commitment and just dont know who like or admire me in here.i found im not adorable one too.i have too many weakest point.myskin is not flawless.im not too strong.would him love me the same of me.while without their consent
im get into my cave. wherebout here..i just create my own activity
and fairy tales.
the fairy tales start with create a good memoriea among …

PRINCE DIER..PRINCE AKU...

cececehh....
mentang2 la da lepas satu paper...
ilang ye angin 'kuskus' ko.....
hehee...

paper tadi??emmm....
aku da wat seadanya..MY BEST la.....jadi aku harap jawapan aku sume
dapat dibaca,disemak
dan diberi markah sebaik yang mungkin...
orang cakap kalau lulus pon OK da...tapi kalau A+ lagi OK...hehee (^_^)y

emmm..berkenaan tarikh keramat hari ini..29.04.2011....
sesuai sangat dengan tjuk topik..PRINCE DIER...PRINCE AKU...
tau kan sape...
sape lagi kalau bukan KATE MIDDLETON...
prince dier...betol2 prince...
baik..tough...hensem...
ala2 prince charming sume orang la...
....

...


...




eeemmmmm.....
tengok la muka PRINCE DIER..

nama : PRINCE WILLIAM BESTday : 21 June 1982 His Ma & Pa : Prince Charles and Princess Diana (ELDER SON)
His Study on : Geography, Biology, History
His Achievement :  1.He is an avid sportsman, and was chosen to be President of England’s Football Association.  2.He is also the Vice Royal Patron of the Welsh Rugby Union.
3.Prince William continues to foll…

2016 heading to 2017

2016..
sorotan 2016..
terlalu pantas berlalu..
tak sempat nak review mungkin.
pepon about 9 minit before 2017.
the up coming future comes with prosperity.
and for sure, every person shall be pray
2017.please do better for us.


hujung tahun dgn handphone yang rosak.
pakai phone ayah temporary.

mengharap ada peluang bonus
untuk telefon baru..
insha Allah.
amin.