Skip to main content

target dan semester....~~

hemmm...okeh..
ade lagi satu je paper...
gap 3days...
pls do not push too hard...
(i hate stress for the whole early sem...plz let me improve my
stress management well for this end of two weeks more)
tapi bese la kann....
mesti ade rase
stress gak...
dan...
dan tibe mase sesi nak menulih juga....


~~huhuu....pikir2~~
kali ni, tak tahu nak cite tentang ape...


haissshhh..mungkin bulih cite serbe sikit tentang target korang di semester akhir...
emmmm....
okeh...as usual..nih blog aku kan ...so let me share something about my target..
every semester target aku berbeza...
while...
over all....ade target yang aku dapat wat...
ade yang belom....lagi tercapai....
dan since this is my final semester......
ape aku ley cite tentang target aku secara menyeluruh....



comel pulak muke budak nih....tlg promote smile sikit la..



1. jadi budak biasa...
- sebab mase diploma...aku agak berani sikit....yakin  laa...
tapi tak tahu la kenapa mase degree nih,aku  rase kepenatan seharian dan agak kurang yakin untuk biarkan group or member bergantung kat aku... so target ini pon tercipta...aku pon menjadi budak biasa...
malas nk ikuti pape...termasuk  package frust xdapat duduk kolej dan idup la sebagai NR bermula...
dalam class pon malas nak participate...=b
(kalau famili aku tahu ade wujud target macam nih : mesti kene 'tale' cukup2.....)


2. aku nak aktif di shah alam..
- termakbul da...yep..mule nye memang nak mantain jadi budak bese2 je.....
tapi oleh kerana...aku se macam makin berkurangan selfconfindent...dan menjadi terlalu rindu untuk packkan schedule2 yg tersedia pack nih...lalu ku menerjunkan diri di alam sukerele which is kelab yang suke menjadi rela diri ini ...dapat la gak release tension selain dari
join S _ _ _ T kembali...hehee



hehe...cm active je...tapi bukan hiper active k...



3. dari first sem aku masuk sini, aku teringin sangat nak pergi berkayak kat tasek
seksyen 2 tuh...
- alangkah gembiranyaa......kalau ade antara memember aku yang sanggup
teman aku g berkayak....
selalu je g sesorang kat tasik tuh...sampai la ni aku pergi sorang2...sanggup..
memang sanggup...
tapi terlalu segan pulak....dok kayuh sorang2..
so, tgk dari tepi je laaaaa...



kalau dapat rafting pon, okeh gak...sebab nih
antara target xtercapai mase dip dlu....huhuuu

4. rumah 4 musim dan masjid shah alam...
- dari kecik abang aku selalu je jeleskan aku..yela....dier kecik2 lagi da penah pergi kot...
bangge giler ngan sekeping gambar (sekeping je pon ) yang dier dah pergi
rumah 4musim dan masjid shah alam tuh...
ciisss...rumah 4 musim tuh...aku da berjaya sampai...cume nak kene pergi lagi sebab nak tgk snow...
(yela...nak pergi negare owg putih tuh....memang la nak...tapi lom dapat rezeki lagii)huhuu

whileee.....
masjid shah alam...hehee...akhirnye....abang aku sendiri bawak g sane...
dapat la sembahyang kat masjid tuh...jadi la..sampai gak kan..


cube bayangkan kalau...snow je sume...(~ ~...)



5. aku nak sangat blajar 'jurus wajib'....
- ade gak mohon penyertaan tok tournement...so, automatic 'two in one shot'...
dapat blajar juruz wajib + men tok tournement skali....
tapi...tengok la cane nnti...
sebab kadang kte dapat merancang..hanya tuhan juga la yang menentukan...



6. aku nak join kursus munakahat bile aku jadi part of final year student...
-hahaha....mesti korang tak percaya kan....hahaha....ala bese la tuh...
aku pon manusia gak....tapi last sem, aku xsempat daftar sebab lambat info..
dan telah terjoin kem kelab nih...(kalau xjoin kem tuh..mg aku xtercapai la target no2 tuh)
dis final sem....hahaa...tengok la nanti cane.....(kelakarnyeee)



7. mencari + kekal  berjodoh.....
- ini bukan penjodoh bilangan k.....jodoh...
memang la perlu usaha sendiri......
hemmmm...xd kekuatan la...xtercakap kalau nak suh cakap..
se memalukan diri....perigi cari timba??
(heeemmmm...tapi kalau dier trace ngn mate, memang kantoi la aku...ceittt)
huhuuu....~~tapi tak tahu la kan esok2 macam mane....

cinta itu buleh dipupuk...namun golongan bijak pandai menyatakan
cinta itu
didefinasikan sebagai
rasa ingin bertanggungjawab terhadap seseorang yang lain....
hemmm..persoalannye...adakah lelaki zaman ini mahu mengambil komitmen ini walau
kenal pon xberape nak lame......??


heeemmm.....
(mind thinking : kalau xmula2....mcm mane nak collect timing...)


naseb baek aku bukan macam kau...
sume aku list...aku mesti nak complete wat..
kire aku better than u la..harharharrrrr...

huhuuuu...
so...
geng...
itu lah target aku....
dan keputusan untuk few of bottom 3 target tuh
sila..sila la tggu next2 bingkisan entri ke ek...
semester nih sampai bulan mei kan....
so target2 ini applicable until end of mei...
except for target no7..
aku target tuh untukpastikan graduation day nanti dah de 'orang sebelah'...
insyaAllah...
itu pon kalau ade yang sudi menyandang tanggungjawab
bercinta setiap hari dengan aku....hehee
(sila selitkan doa tang tuh tok aku ye...)hehehee


k...la...pai sini je aku ley tulih...
banyak je target2 lain...
tapi takperlu la di share kan di sini...
aku rase da cukup da bagi babak
 ' sharing is caring ' untuk bingkisan kali ni...

semoga korang seronok kenali aku in my another world here....
(~~;)hihii


thanks for keep reading till here.. (=

p/s : life is too short to be waste just like that ..
lets get
 your list...and anything you  doing..
ensure you satisfy
on what you been achieve
even
the sky is the limit..
keep in your heart
 that our root
remains in the earth and
its our bumi k...

babai...(~ ~;)hihii

Comments

Popular posts from this blog

i need activity then i create one.

assalammualaikum.w.b.tseriusli i need activity since this is my first year i graduate from any class.
well.
i such bussy lover.
i bet maybe im miss bee.bee an insect.
or bee is only kindda flies that such.bussy.
bussy.
bussy.
personal
and personally
systematic.ya.
home or office.
i really mean for the both place.here in yongpeng,
i got to many workaholic teammate.
there is my family away.
gimme kidda homesick.
and they push me to find a love in here.go to him.approach.get married and built family...but i just dont accept rejection.i dont know what is approach.how was a love desrcibe you there best except a commitment.love the commitment and just dont know who like or admire me in here.i found im not adorable one too.i have too many weakest point.myskin is not flawless.im not too strong.would him love me the same of me.while without their consent
im get into my cave. wherebout here..i just create my own activity
and fairy tales.
the fairy tales start with create a good memoriea among …

Ogos dan aku.

Assalammualaikum...Kali ni cerita ogos..
Aku sepatotnya lahir bulan ogos.
Tapi da ditakdirkan keluar awal..so, ak keluarlah awl.
Selalu ak bear in mind...bahawasanya aku..dilahirkan lebih awal supaya aku dikembalikan dengan lebih awal.Yep.itu la modal aku.
Untuk ak kuat suatu ketika dulu.
Jadi aku tak lengah2 untuk penuhi ruang hati ruang masa dan waktu dgn perkara2 yang aku rasa bole la dikire manfaat...time ak berlagha, tu jgn ikot ye keng kawan.Bila ak da besar ni...
Aku tahu kehidupan ak ni banyak la gak dipengaruhi dengan bdk bulan ogos.
Which are :
1.kawan tadika up til lain2 sekola stil contact. Namanya intan.walaupon kesukaran melepak bersama, die cube la elak missunderstand ak...dan die agk firm nk kawan ngan ak. Die penah silap sebab ajak ak MLM..ak nye marah pon bertahun.tp ak still anggap die kawan ak...dan ak harap die bangga ade kawan macam ak dan xnyesal la jumpe org yg hanya ak macam ak.die dlm uniform skola die lg kemas dr ak...2.kawan mase skola rendah up till now…

2016 heading to 2017

2016..
sorotan 2016..
terlalu pantas berlalu..
tak sempat nak review mungkin.
pepon about 9 minit before 2017.
the up coming future comes with prosperity.
and for sure, every person shall be pray
2017.please do better for us.


hujung tahun dgn handphone yang rosak.
pakai phone ayah temporary.

mengharap ada peluang bonus
untuk telefon baru..
insha Allah.
amin.