Skip to main content

target dan semester....~~

hemmm...okeh..
ade lagi satu je paper...
gap 3days...
pls do not push too hard...
(i hate stress for the whole early sem...plz let me improve my
stress management well for this end of two weeks more)
tapi bese la kann....
mesti ade rase
stress gak...
dan...
dan tibe mase sesi nak menulih juga....


~~huhuu....pikir2~~
kali ni, tak tahu nak cite tentang ape...


haissshhh..mungkin bulih cite serbe sikit tentang target korang di semester akhir...
emmmm....
okeh...as usual..nih blog aku kan ...so let me share something about my target..
every semester target aku berbeza...
while...
over all....ade target yang aku dapat wat...
ade yang belom....lagi tercapai....
dan since this is my final semester......
ape aku ley cite tentang target aku secara menyeluruh....



comel pulak muke budak nih....tlg promote smile sikit la..



1. jadi budak biasa...
- sebab mase diploma...aku agak berani sikit....yakin  laa...
tapi tak tahu la kenapa mase degree nih,aku  rase kepenatan seharian dan agak kurang yakin untuk biarkan group or member bergantung kat aku... so target ini pon tercipta...aku pon menjadi budak biasa...
malas nk ikuti pape...termasuk  package frust xdapat duduk kolej dan idup la sebagai NR bermula...
dalam class pon malas nak participate...=b
(kalau famili aku tahu ade wujud target macam nih : mesti kene 'tale' cukup2.....)


2. aku nak aktif di shah alam..
- termakbul da...yep..mule nye memang nak mantain jadi budak bese2 je.....
tapi oleh kerana...aku se macam makin berkurangan selfconfindent...dan menjadi terlalu rindu untuk packkan schedule2 yg tersedia pack nih...lalu ku menerjunkan diri di alam sukerele which is kelab yang suke menjadi rela diri ini ...dapat la gak release tension selain dari
join S _ _ _ T kembali...hehee



hehe...cm active je...tapi bukan hiper active k...



3. dari first sem aku masuk sini, aku teringin sangat nak pergi berkayak kat tasek
seksyen 2 tuh...
- alangkah gembiranyaa......kalau ade antara memember aku yang sanggup
teman aku g berkayak....
selalu je g sesorang kat tasik tuh...sampai la ni aku pergi sorang2...sanggup..
memang sanggup...
tapi terlalu segan pulak....dok kayuh sorang2..
so, tgk dari tepi je laaaaa...



kalau dapat rafting pon, okeh gak...sebab nih
antara target xtercapai mase dip dlu....huhuuu

4. rumah 4 musim dan masjid shah alam...
- dari kecik abang aku selalu je jeleskan aku..yela....dier kecik2 lagi da penah pergi kot...
bangge giler ngan sekeping gambar (sekeping je pon ) yang dier dah pergi
rumah 4musim dan masjid shah alam tuh...
ciisss...rumah 4 musim tuh...aku da berjaya sampai...cume nak kene pergi lagi sebab nak tgk snow...
(yela...nak pergi negare owg putih tuh....memang la nak...tapi lom dapat rezeki lagii)huhuu

whileee.....
masjid shah alam...hehee...akhirnye....abang aku sendiri bawak g sane...
dapat la sembahyang kat masjid tuh...jadi la..sampai gak kan..


cube bayangkan kalau...snow je sume...(~ ~...)



5. aku nak sangat blajar 'jurus wajib'....
- ade gak mohon penyertaan tok tournement...so, automatic 'two in one shot'...
dapat blajar juruz wajib + men tok tournement skali....
tapi...tengok la cane nnti...
sebab kadang kte dapat merancang..hanya tuhan juga la yang menentukan...



6. aku nak join kursus munakahat bile aku jadi part of final year student...
-hahaha....mesti korang tak percaya kan....hahaha....ala bese la tuh...
aku pon manusia gak....tapi last sem, aku xsempat daftar sebab lambat info..
dan telah terjoin kem kelab nih...(kalau xjoin kem tuh..mg aku xtercapai la target no2 tuh)
dis final sem....hahaa...tengok la nanti cane.....(kelakarnyeee)



7. mencari + kekal  berjodoh.....
- ini bukan penjodoh bilangan k.....jodoh...
memang la perlu usaha sendiri......
hemmmm...xd kekuatan la...xtercakap kalau nak suh cakap..
se memalukan diri....perigi cari timba??
(heeemmmm...tapi kalau dier trace ngn mate, memang kantoi la aku...ceittt)
huhuuu....~~tapi tak tahu la kan esok2 macam mane....

cinta itu buleh dipupuk...namun golongan bijak pandai menyatakan
cinta itu
didefinasikan sebagai
rasa ingin bertanggungjawab terhadap seseorang yang lain....
hemmm..persoalannye...adakah lelaki zaman ini mahu mengambil komitmen ini walau
kenal pon xberape nak lame......??


heeemmm.....
(mind thinking : kalau xmula2....mcm mane nak collect timing...)


naseb baek aku bukan macam kau...
sume aku list...aku mesti nak complete wat..
kire aku better than u la..harharharrrrr...

huhuuuu...
so...
geng...
itu lah target aku....
dan keputusan untuk few of bottom 3 target tuh
sila..sila la tggu next2 bingkisan entri ke ek...
semester nih sampai bulan mei kan....
so target2 ini applicable until end of mei...
except for target no7..
aku target tuh untukpastikan graduation day nanti dah de 'orang sebelah'...
insyaAllah...
itu pon kalau ade yang sudi menyandang tanggungjawab
bercinta setiap hari dengan aku....hehee
(sila selitkan doa tang tuh tok aku ye...)hehehee


k...la...pai sini je aku ley tulih...
banyak je target2 lain...
tapi takperlu la di share kan di sini...
aku rase da cukup da bagi babak
 ' sharing is caring ' untuk bingkisan kali ni...

semoga korang seronok kenali aku in my another world here....
(~~;)hihii


thanks for keep reading till here.. (=

p/s : life is too short to be waste just like that ..
lets get
 your list...and anything you  doing..
ensure you satisfy
on what you been achieve
even
the sky is the limit..
keep in your heart
 that our root
remains in the earth and
its our bumi k...

babai...(~ ~;)hihii

Comments

Popular posts from this blog

HM menyingai

Assalammualaikum dan sari berita di belog ini...

Alhamdulillah... seperti  tajuk hari ini... pasti hadek2, hakak2 dan habang2 tertanya2...
bagaimanakah wajah harimau menyingai?



Buat pengetahuan anda yang bukan layan bola malaya, malam tadi kita telah bertemu pasukan thai...okeh...hee...

squad Harimau Malaya.. Tahniah dan Syabas, anda punya taring semakin menyingai sudah.
pagi ni sepanjang perjalanan nak g keje, radio HOT fm telah membincangkan dan meminta komen2 dari pemain kita. Ada juga komen2 dari pendengar setia pasukan negara.



komen saya?
Permainan itu bagus kalau kita konsisten menyerang berbanding bertahan.
Sebab Malaysia ni macam da terlalu familiar dengan permainan BERTAHAN dan TEMBUS..
hadoi.. kalau tembus di pihak lawan, tiada hal.ini tembus di gawang sendiri...
Setiap kali rentak permainan menjadi dari MENYERANG kepada BERTAHAN, setiap kali itu la aku rasa tak selesa.

bukan apa, walaupun kita sudah mendahului dengan 1 gol dari Abe Mat Yo.... tapi pertukaran rentak permainan itu…

Ogos dan aku.

Assalammualaikum...Kali ni cerita ogos..
Aku sepatotnya lahir bulan ogos.
Tapi da ditakdirkan keluar awal..so, ak keluarlah awl.
Selalu ak bear in mind...bahawasanya aku..dilahirkan lebih awal supaya aku dikembalikan dengan lebih awal.Yep.itu la modal aku.
Untuk ak kuat suatu ketika dulu.
Jadi aku tak lengah2 untuk penuhi ruang hati ruang masa dan waktu dgn perkara2 yang aku rasa bole la dikire manfaat...time ak berlagha, tu jgn ikot ye keng kawan.Bila ak da besar ni...
Aku tahu kehidupan ak ni banyak la gak dipengaruhi dengan bdk bulan ogos.
Which are :
1.kawan tadika up til lain2 sekola stil contact. Namanya intan.walaupon kesukaran melepak bersama, die cube la elak missunderstand ak...dan die agk firm nk kawan ngan ak. Die penah silap sebab ajak ak MLM..ak nye marah pon bertahun.tp ak still anggap die kawan ak...dan ak harap die bangga ade kawan macam ak dan xnyesal la jumpe org yg hanya ak macam ak.die dlm uniform skola die lg kemas dr ak...2.kawan mase skola rendah up till now…

Esc.Budaktomato

Allah (Pemberi) cahaya (kepada) langit dan bumi. Perumpamaan cahaya Allah, adalah seperti sebuah lubang yang tak tembus, yang di dalamnya ada pelita besar. Pelita itu di dalam kaca (dan) kaca itu seakan-akan bintang (yang bercahaya) seperti mutiara, yang dinyalakan dengan minyak dari pohon yang berkahnya, (yaitu) pohon zaitun yang tumbuh tidak di sebelah timur (sesuatu) dan tidak pula di sebelah barat(nya), yang minyaknya (saja) hampir-hampir menerangi, walaupun tidak disentuh api. Cahaya di atas cahaya (berlapis-lapis), Allah membimbing kepada cahaya-Nya siapa yang dia kehendaki, dan Allah memperbuat perumpamaan-perumpamaan bagi manusia, dan Allah Maha Mengetahui segala sesuatu.24: 35Dan sesungguhnya Kami telah menurunkan kepada kamu ayat-ayat yang memberi penerangan, dan contoh-contoh dari orang-orang yang terdahulu sebelum kamu dan pelajaran bagi orang-orang yang bertakwa.24 : 36assalamualaikum w.b.t.seperti yang dijanjikan..
ak mg berhajat intro reading..
aku baca 10-20 muka sura…