Skip to main content

BiebieBie........

yup...itu la tajuk yang sesuai...
belog...
owh..belog...
coolbelog....
but
i hve nothing cool things nak di belog kan maa....

bieBiebie...
means betol-betol bZ.....
sibuk...since last week..
balik shah alam...
then balik sini semula..
nanti, balik shah alam...
then balik sini semula..

.
dapat la gak tgk m'sia dihentam chelsea...
*hampir2 menjerit...n bengang gak...wlpn 1-0 je...
tapi gol tuh cm xptot dibagi lar...
takpe2...malu lak chelsea lau o-0 till da end...
while, sbtu lepas msia-sngpore...
adoi....kne hentam gak....
then masa rehat 15minit..
ak yg tlh bengang ngn 1st half, trus di ajaknya kua...
bwk adik g giant yg doket nih ah...
dier shoping2 brg asrama, ak p jela nak amik angin..
yela...kte takat dreber je kot..bpe minit la sgt...nth hape brg yg penting sgt.
then,balik..ak smbg tgk.....hehee....
yessss..berbaloi..!!..5-3...hahahaaaa....
ade hikmah gak..bengang2...kuikuikui...


then, i put my effort to search any vacancy...
that wkend mg kene lik sini...
sebab ade jobsfair...
kne register b4 masuk, then ditampalnye sticker nih kat lengan...
then....ak submit la resume kat cmpny yg tol2 ak berminat...
aku bawak 4-5 je, mmbe ak bawk 13....ceitt...
suma cmpny dier antaq...
takpa la...mbe ak mik degree in manufacturing...mg byk kilang pon kt jobfair nih...
heheee....
then, ade satu jnji nak kal ak ri senin nih...
(=....
(wif big heart, ak dgr dier ckp cmtu...berbunga2 nak g interbiu.....)

ahad malam, i got msg..
she said : c me at 10 tmrow...pehhh..balik s.a lagi....
my mum going to her prgram til wed...
ak la d amanahkan jage dapo bia brasap...
then, g s.a pepagi then mg kne trus lik sini semula...
huhuu...
ayat ambik ati,
"awk kalau ada masa free,
smbg master nti amik la tajuk nih lagi ye..."
ak : owh..tak kot puan..sy nk keje dlu klu ade rzki br smbg..
*heart :owh..my goshhhh.....
she said : yela...sy ckp klu ade mase free..
heheee...ak senyum jek la...
hemmmmm...
pecah la otak...
nih ngh dok edit..
hope dis week, jmpe dpt sign..then pat la nak
hardbound trussssssssss....


meanwhile, pagi tadi after masak, ade dapat cal...
he :"hello, is there miss nur mohd, as your resume submited at jobfair...do your interested for dis .....position.....?"
me : ...owh...i see..sure..
he : "bila free utk interview...?"
me: kamis nih buleh?
he: what time?
me: mungkin 10-11...ceitt...mulot ak ni....*sempat ke nk smpai ni..
he: ok..noted..
me: can i have your cmpny address, sir?
he: sure...i will email our cmpny map too...pls check it..
me:owh...ok then..thanks..
heheheee...
excitednya nk g interbiu...
*rase ilg stress ngadap mende nih jap......kuikuikui...
"ari tuh g giant,beli nih skali...
BEST MAAA......untung la spe da tgk..
buleh senyum2 cm ak... :-p"



k la...smpai cni je dlu...
nanti ley smbg lagi...
hope i can catch all those important things and sort them by their priority....
'belog owh belog.....sori coz bz...'
i create some poem while i on the bus ri tuh...
t i update here k....
babai korg.....
thanksssss cgt...
doakan sy ek..smoga dapat la PASS in all things i do...(=

Comments

Popular posts from this blog

HM menyingai

Assalammualaikum dan sari berita di belog ini...

Alhamdulillah... seperti  tajuk hari ini... pasti hadek2, hakak2 dan habang2 tertanya2...
bagaimanakah wajah harimau menyingai?



Buat pengetahuan anda yang bukan layan bola malaya, malam tadi kita telah bertemu pasukan thai...okeh...hee...

squad Harimau Malaya.. Tahniah dan Syabas, anda punya taring semakin menyingai sudah.
pagi ni sepanjang perjalanan nak g keje, radio HOT fm telah membincangkan dan meminta komen2 dari pemain kita. Ada juga komen2 dari pendengar setia pasukan negara.



komen saya?
Permainan itu bagus kalau kita konsisten menyerang berbanding bertahan.
Sebab Malaysia ni macam da terlalu familiar dengan permainan BERTAHAN dan TEMBUS..
hadoi.. kalau tembus di pihak lawan, tiada hal.ini tembus di gawang sendiri...
Setiap kali rentak permainan menjadi dari MENYERANG kepada BERTAHAN, setiap kali itu la aku rasa tak selesa.

bukan apa, walaupun kita sudah mendahului dengan 1 gol dari Abe Mat Yo.... tapi pertukaran rentak permainan itu…

Ogos dan aku.

Assalammualaikum...Kali ni cerita ogos..
Aku sepatotnya lahir bulan ogos.
Tapi da ditakdirkan keluar awal..so, ak keluarlah awl.
Selalu ak bear in mind...bahawasanya aku..dilahirkan lebih awal supaya aku dikembalikan dengan lebih awal.Yep.itu la modal aku.
Untuk ak kuat suatu ketika dulu.
Jadi aku tak lengah2 untuk penuhi ruang hati ruang masa dan waktu dgn perkara2 yang aku rasa bole la dikire manfaat...time ak berlagha, tu jgn ikot ye keng kawan.Bila ak da besar ni...
Aku tahu kehidupan ak ni banyak la gak dipengaruhi dengan bdk bulan ogos.
Which are :
1.kawan tadika up til lain2 sekola stil contact. Namanya intan.walaupon kesukaran melepak bersama, die cube la elak missunderstand ak...dan die agk firm nk kawan ngan ak. Die penah silap sebab ajak ak MLM..ak nye marah pon bertahun.tp ak still anggap die kawan ak...dan ak harap die bangga ade kawan macam ak dan xnyesal la jumpe org yg hanya ak macam ak.die dlm uniform skola die lg kemas dr ak...2.kawan mase skola rendah up till now…

Esc.Budaktomato

Allah (Pemberi) cahaya (kepada) langit dan bumi. Perumpamaan cahaya Allah, adalah seperti sebuah lubang yang tak tembus, yang di dalamnya ada pelita besar. Pelita itu di dalam kaca (dan) kaca itu seakan-akan bintang (yang bercahaya) seperti mutiara, yang dinyalakan dengan minyak dari pohon yang berkahnya, (yaitu) pohon zaitun yang tumbuh tidak di sebelah timur (sesuatu) dan tidak pula di sebelah barat(nya), yang minyaknya (saja) hampir-hampir menerangi, walaupun tidak disentuh api. Cahaya di atas cahaya (berlapis-lapis), Allah membimbing kepada cahaya-Nya siapa yang dia kehendaki, dan Allah memperbuat perumpamaan-perumpamaan bagi manusia, dan Allah Maha Mengetahui segala sesuatu.24: 35Dan sesungguhnya Kami telah menurunkan kepada kamu ayat-ayat yang memberi penerangan, dan contoh-contoh dari orang-orang yang terdahulu sebelum kamu dan pelajaran bagi orang-orang yang bertakwa.24 : 36assalamualaikum w.b.t.seperti yang dijanjikan..
ak mg berhajat intro reading..
aku baca 10-20 muka sura…