Skip to main content

BaBAk MaLaYa aksi DRAMATIS......


perggghhhhh...
opsss...
sori2....hai sume2...
ak bengang mlm nih...
yup..bengang la gak xpat join rombongan cik KIAH kampung sebelah nak g
BUKIT JALIL, BANDAR SUKAN...tp xpe...
next time, ak akn merase gak...heeee


dramatis football


harimau mengaumm vs singa memmmmm......
hah??mem'ape2' la ye...
komen2 sebab ak mg fan... :
1st half yang aku rase plg xbest..
xbest sebab penuh ngn aksi dramatis..
mcm sy*ot...
igt ni berkelah ke...
tau la da bwk 5-3 dr tempat sendiri....
nak lengah2 kan mase kunun...
3min je mase tmbhn...
adoii....
bad..to bad ur performance...
SAFEE...cm lg pth kaki after AIDIL kuar..
HADI YA2 pon x brape nk mnyerlah...
ISMAIL FARUQI...ak se mamat ni kecik..tp kne asah lagi bia lg cekap..
adoi...
mg adoi....


then, 2ndhalf...
macam binaw* lagi........
peeehhhh...
drama2....
lg macam2..
sampai aku yg hangin pon jadik...
stuju ngn kata2 spupu ak...
nk tau spupu ak ckp ape???
dier ckp : Syi*t la....kalau cmni main, baik sorg2 pemain gantung air kat leher tuh...
senang...xyah la smpai nak kne tggu nak 'usung' kuar padang pastu bg minum air, trus boleh main....
mg dramatis tol pemain dier....
klu nk berstrategi pon kasik cantik sikit...
apedaaa....
aku suke bila FAKRI di masukkan...
ak se dy membantu safee...
wlpn disaat akhir dier diberi penghargaan KAD dMINTA KUAR...



"ak pon suke RAMBOT BARU MUSLIM...kuikuikui...
tringat cite JUVANA la plak..."

tapiiiiiiii

pergghhh..mg ketiadaan SAFIQ rahim dan plg penting ABEYO ak...
terasa la game kali nih.!!
huhuu...*bikin jiwa kacau maaa....

meh..ak kenal kan...name dier SAFIQ RAHIM k...(=
abeyo : korg kenal daaa....(~~P)

naseb baik la...tunang  Cik Yaa keep our gol baik punya...
1st half n 2nd half... : cik yaa, tlg kem slm chaiyok2 kt apek ek...hehee
mungkin akhirnya dy kire da pulih kot..
wlaubagaimanapon malam nih,
dy telah bolos satu dgn hanya gol agk mudah...
okeh la kot....
dari ari tuh....5...adoi...
mg adoi....sebab B4 diz ak se SHARBENE kire okeh...
pdg singa itu xsme kot...keras sikit kot..yela pdg tiruan kan...
kire2nye mungkin se tuh bola mudah je nak melanton2.....heheeee

pepon dengan aggregat 5-3 dan ditimbal balik 1-1...
joooohhhhh...kot...kira lebih kuang la 6-4....dan di 'STRESS'kan lagi keadaan
1st half yang dramatis...
dan 2nd half yang lebih dramatis sebab keeper singa mula2 ade silau2 sikit...
kendian ttbe2 sakit pale dtg lak.....
akhirnya....okeh la...harimau menang la...
menang kad kuning kurang sikit dr singa...
mungkin sebab harimau ade belang2 kot...
ceiiittt......hehee

<ayat trademark : inilah NADI ARENA KAMI....hehee>
papepon....thanks to all malaya fan sebab memenohkan stadium keramat kita tuh...
hope korg tak nyesal g sane MALAM NI dan TERUS SOKONG FAM k...
harimau malaya korg da wat mg TERBAIK....chaiyok2...
smoga akn perform LEBIH BAIK LAGI...

 
p/s : kawan baek ak ade pesan xbek kondem permainan org...
sebab diorg tuh brani la gak sebab wakil negara..
kita duk terjerit2 sokong tp depa yg dok lari sana..sini kejar n jaringkan bula.....
pastu nak kondem2...xelokla..
huhuuu.....

k la korg...nk smbg wat keja..
blog sbb terlalu....
BYK SORE ak ilang malam nih....
heheee*da xmo geram2 lg da.....=D

Comments

Popular posts from this blog

HM menyingai

Assalammualaikum dan sari berita di belog ini...

Alhamdulillah... seperti  tajuk hari ini... pasti hadek2, hakak2 dan habang2 tertanya2...
bagaimanakah wajah harimau menyingai?



Buat pengetahuan anda yang bukan layan bola malaya, malam tadi kita telah bertemu pasukan thai...okeh...hee...

squad Harimau Malaya.. Tahniah dan Syabas, anda punya taring semakin menyingai sudah.
pagi ni sepanjang perjalanan nak g keje, radio HOT fm telah membincangkan dan meminta komen2 dari pemain kita. Ada juga komen2 dari pendengar setia pasukan negara.



komen saya?
Permainan itu bagus kalau kita konsisten menyerang berbanding bertahan.
Sebab Malaysia ni macam da terlalu familiar dengan permainan BERTAHAN dan TEMBUS..
hadoi.. kalau tembus di pihak lawan, tiada hal.ini tembus di gawang sendiri...
Setiap kali rentak permainan menjadi dari MENYERANG kepada BERTAHAN, setiap kali itu la aku rasa tak selesa.

bukan apa, walaupun kita sudah mendahului dengan 1 gol dari Abe Mat Yo.... tapi pertukaran rentak permainan itu…

Ogos dan aku.

Assalammualaikum...Kali ni cerita ogos..
Aku sepatotnya lahir bulan ogos.
Tapi da ditakdirkan keluar awal..so, ak keluarlah awl.
Selalu ak bear in mind...bahawasanya aku..dilahirkan lebih awal supaya aku dikembalikan dengan lebih awal.Yep.itu la modal aku.
Untuk ak kuat suatu ketika dulu.
Jadi aku tak lengah2 untuk penuhi ruang hati ruang masa dan waktu dgn perkara2 yang aku rasa bole la dikire manfaat...time ak berlagha, tu jgn ikot ye keng kawan.Bila ak da besar ni...
Aku tahu kehidupan ak ni banyak la gak dipengaruhi dengan bdk bulan ogos.
Which are :
1.kawan tadika up til lain2 sekola stil contact. Namanya intan.walaupon kesukaran melepak bersama, die cube la elak missunderstand ak...dan die agk firm nk kawan ngan ak. Die penah silap sebab ajak ak MLM..ak nye marah pon bertahun.tp ak still anggap die kawan ak...dan ak harap die bangga ade kawan macam ak dan xnyesal la jumpe org yg hanya ak macam ak.die dlm uniform skola die lg kemas dr ak...2.kawan mase skola rendah up till now…

Esc.Budaktomato

Allah (Pemberi) cahaya (kepada) langit dan bumi. Perumpamaan cahaya Allah, adalah seperti sebuah lubang yang tak tembus, yang di dalamnya ada pelita besar. Pelita itu di dalam kaca (dan) kaca itu seakan-akan bintang (yang bercahaya) seperti mutiara, yang dinyalakan dengan minyak dari pohon yang berkahnya, (yaitu) pohon zaitun yang tumbuh tidak di sebelah timur (sesuatu) dan tidak pula di sebelah barat(nya), yang minyaknya (saja) hampir-hampir menerangi, walaupun tidak disentuh api. Cahaya di atas cahaya (berlapis-lapis), Allah membimbing kepada cahaya-Nya siapa yang dia kehendaki, dan Allah memperbuat perumpamaan-perumpamaan bagi manusia, dan Allah Maha Mengetahui segala sesuatu.24: 35Dan sesungguhnya Kami telah menurunkan kepada kamu ayat-ayat yang memberi penerangan, dan contoh-contoh dari orang-orang yang terdahulu sebelum kamu dan pelajaran bagi orang-orang yang bertakwa.24 : 36assalamualaikum w.b.t.seperti yang dijanjikan..
ak mg berhajat intro reading..
aku baca 10-20 muka sura…