Skip to main content

Sape TAHAN...

hemm...hai korang..
ye..
sape tahan..
efbi penoh dengan status ntah hape2...
tak kurang lak tajuk2
cite pawagam berderet2...
diiringi dengan mereka yang nak gak berhupdat...
tentang stress keja..
nak carik keje...
termasuk yang menanti hari2 indah..
ape hape la korg...
wat aku tak tahan je.

nak jadikan cerita..
bila orang lain asik sibuk dgn wayang..
yg xberapa nk kulit..
elektronik yang memaparkan aksi mekatronik..
fiksyen sains, ceritera bagai termasuk komedi yang meruntun hati..
mengisi ruang alam realiti..
selepas diajak keluar...
aku pon tergerak gak nak keluar rumah..mangambil angin pakej lengkap nak outing+makanan..
haha...
*kuat mkn ke..takmungkin la...

emm..actually keluar uma dgn hajat nak pergi repair kamera..
kamera nih mcm tau2 je..last month genap setahun pakai..
dis month kire baru sgt ber'expired gurantee..'
buleh lak buat mslh..
*bengang tol dgn kmre ini.....
then, terlanjur keluar..
merase laa....
hehee..coconut shake lagi...
yang masuk lam JJCM...hehee


nasik lemak + coconut shake @ 4pm??
takde hal..slagi buleh makan...

lepas g CANON centre..
yang xberapa nk centre dengan prob kmere..
kami pon singgah la di DP.
jalan2...masuk kedai baju...kedai kasut..
masuk brands outlet..
teman org cari barang..
aku pon dapat cuci mate skaki...kuikuikui

issshhhh.....printed shirt mg lawa2..
sume printed text n design bagi aku comel2 laa.
mr just fren la..love seasons la...etc
tapi..
dalam banyak-banyak.ade berkenan kat satu baju...

hehee...mg xbeli pon..tangkap gamba baju nih sebab
takpuas ati tgk je..simple tp mg comel kan.....(=


pastu rase lak macam nak lapar balik..
dihajaknye cari sesuatu..

pegi la B.A..
kuikuikui..

then, meneruskan perjalanan yang pertama kalinye
sampai ke tingkat satu dan dua kat carefour..
hehee...
teruja betol , aku meround..hahahaa
dan tetibe ternampak sesuatu....
hehee....
senyum sampai ke telinge.
memang aku dah lame nak cube..
baru kini dapat bersua..haha
*bermadah2 lak....(66p)

first 5 minutes, the instructor prepare me..hehee..
*soooooo excited..feel awesome wlpn baru dipakaikan nth hape2..


bergaya bagai ARCHERY EXPERTISE..

sampai koyak the centre target tuh..kehkehkeh
for me..even it is my first time, this is the BEST SCORE..
*SEYES!!next time NAK LAGI..!!heheee
 emm....memanah.
tetibe teringat aku ade tengok cerite tb9..sunnah rasul ade 3..berenang..memanah dan berkuda..
so, kne mark ni..berenang, memanah dan berkuda....
walaupon terjumpe tanpe sengaje..hehee (^^;)
memang puas hati..
thanks to DJ for took me outing..n those pics too....heee~~
thanks to abg archery sbb melayan soal jawab aku tg archery nih..
dier ckp yg nih 20 pound je beratnye..lau tournement 60pound, dan cume 3 arrows je..
dan paling penting kawan2.
murah la gak.rm 8 = 12 arrows..
kihkihkih..
*dan moral of the story paling penting, jangan malu2 nak cube sesuatu apatah lagi nak bertanya sini situ....

k..so sape yang tak tahan cam aku..
jom...sesekali kne tuon town..test ape2 yg nmpk je best...
lepas do the thingsm makes u pon terasa BAGUS..
hee..k2..

to be continue....
daaa...

Comments

  1. sgt seronok.. ^_^

    ReplyDelete
  2. aah..ini btol2 ummi...ade mase g la..kat carefour tuh...tp kte lupe nk tnye abg tuh buka pai bulan bpe....huhuu
    *b4 bulan posa, ley jejalan lg ni...smpat...

    ReplyDelete

Post a Comment

(66;) : " singgah bersila, senyum terukir,
follow la kita, komen secangkir..."

(66D) : "berbalas komen berpimpin tangan,
mekasih lah sudi di sini kita berhubungan...;"

Popular posts from this blog

HM menyingai

Assalammualaikum dan sari berita di belog ini...

Alhamdulillah... seperti  tajuk hari ini... pasti hadek2, hakak2 dan habang2 tertanya2...
bagaimanakah wajah harimau menyingai?



Buat pengetahuan anda yang bukan layan bola malaya, malam tadi kita telah bertemu pasukan thai...okeh...hee...

squad Harimau Malaya.. Tahniah dan Syabas, anda punya taring semakin menyingai sudah.
pagi ni sepanjang perjalanan nak g keje, radio HOT fm telah membincangkan dan meminta komen2 dari pemain kita. Ada juga komen2 dari pendengar setia pasukan negara.



komen saya?
Permainan itu bagus kalau kita konsisten menyerang berbanding bertahan.
Sebab Malaysia ni macam da terlalu familiar dengan permainan BERTAHAN dan TEMBUS..
hadoi.. kalau tembus di pihak lawan, tiada hal.ini tembus di gawang sendiri...
Setiap kali rentak permainan menjadi dari MENYERANG kepada BERTAHAN, setiap kali itu la aku rasa tak selesa.

bukan apa, walaupun kita sudah mendahului dengan 1 gol dari Abe Mat Yo.... tapi pertukaran rentak permainan itu…

Ogos dan aku.

Assalammualaikum...Kali ni cerita ogos..
Aku sepatotnya lahir bulan ogos.
Tapi da ditakdirkan keluar awal..so, ak keluarlah awl.
Selalu ak bear in mind...bahawasanya aku..dilahirkan lebih awal supaya aku dikembalikan dengan lebih awal.Yep.itu la modal aku.
Untuk ak kuat suatu ketika dulu.
Jadi aku tak lengah2 untuk penuhi ruang hati ruang masa dan waktu dgn perkara2 yang aku rasa bole la dikire manfaat...time ak berlagha, tu jgn ikot ye keng kawan.Bila ak da besar ni...
Aku tahu kehidupan ak ni banyak la gak dipengaruhi dengan bdk bulan ogos.
Which are :
1.kawan tadika up til lain2 sekola stil contact. Namanya intan.walaupon kesukaran melepak bersama, die cube la elak missunderstand ak...dan die agk firm nk kawan ngan ak. Die penah silap sebab ajak ak MLM..ak nye marah pon bertahun.tp ak still anggap die kawan ak...dan ak harap die bangga ade kawan macam ak dan xnyesal la jumpe org yg hanya ak macam ak.die dlm uniform skola die lg kemas dr ak...2.kawan mase skola rendah up till now…

Esc.Budaktomato

Allah (Pemberi) cahaya (kepada) langit dan bumi. Perumpamaan cahaya Allah, adalah seperti sebuah lubang yang tak tembus, yang di dalamnya ada pelita besar. Pelita itu di dalam kaca (dan) kaca itu seakan-akan bintang (yang bercahaya) seperti mutiara, yang dinyalakan dengan minyak dari pohon yang berkahnya, (yaitu) pohon zaitun yang tumbuh tidak di sebelah timur (sesuatu) dan tidak pula di sebelah barat(nya), yang minyaknya (saja) hampir-hampir menerangi, walaupun tidak disentuh api. Cahaya di atas cahaya (berlapis-lapis), Allah membimbing kepada cahaya-Nya siapa yang dia kehendaki, dan Allah memperbuat perumpamaan-perumpamaan bagi manusia, dan Allah Maha Mengetahui segala sesuatu.24: 35Dan sesungguhnya Kami telah menurunkan kepada kamu ayat-ayat yang memberi penerangan, dan contoh-contoh dari orang-orang yang terdahulu sebelum kamu dan pelajaran bagi orang-orang yang bertakwa.24 : 36assalamualaikum w.b.t.seperti yang dijanjikan..
ak mg berhajat intro reading..
aku baca 10-20 muka sura…