Skip to main content

hehee...dan apabila tidur itu cukup....

~sleep like a baby~

hehe...
bru tulis tajuk je...aku da senyum...lebar...
hehee...i repeat it...LEBAR...so,
lebar je k..
(takde pai nampak gigi pon...kuikuikui)
selepas last week, 3 days yang berturut2 tidak tidur..
dan selepas settlekn sume requirement tok dis SEM...
baru la merase tidur yang puas...
hehe..
free mind..free style...freely on the landbed..
klu x, memang keje giler..
vertical style..xpon ade la kunun2 macan ada part2...
ala2 sendeng2 sikit......
tapi TETAP xpnh jejak ats tilam tuh.....
(sakit owh.....jasad nih...memang ALL OUT..)


 huhuuu....kenape tahap kebongkokkan orang lidi nih
mase WORK n PLAY mcm nk same.."worktime = playtime ke???"
ke mereka STRESS ja..



hehee...pastu kamo2 tahu x, ape yang menunggu saya after dis...
FINAL EXAM...
berdebar...
siap2 laa...
stadi..
mencari mood...
mencari group...
set time...
set place...

kecik2 dah pakai speck....adoi...cube a bce buku nipih2 sikit dik...


takpon...ringkaskan je dalam satu lakaran bersahaja ke...

mindset tuh da nampak da..
mindmap tuh da MAI dekat da....
tapi mencari kick start for the BOOSTER....
adoi..kak...owh kak...ade AUTO STARTER TAK..??
klik button je...trus,,,bromm..brommm...stadi....
(kepala menghantar signal...eh.memang ada2...g la carik button dier)
HAHAHAAAA....(automatic background speaker turning ON)
padan muke aku...

 okeh...akan saya TEMPUH perjalanan ini.HINGGA ke EXIT itu..hehee


hee~ okeh beberapa selingan berkenaan 3 ari di rumah...
 sabtu (pagi) -> ahad -> isnin(pagi)
(tapi macm x genap2 3 ari pon....huihuihui)
dapat bertemu adik spupu yang latest...
(SEBAB TUH...pic baby je lam bingkisan kali nih kan...kan..)hehe
chumil giler....
wan mia sufi dania..
while yang nih, anak sedara yang terkini...
hehee....semangat nye....hehee..chinese's look..
wif  'jawe' nose...
muhammad hazim ghazi (mase lahir ayahnye terlibat dgn misi GAZA)








 



kalau bercerite tentang makan..hehee
best giler...ayah belanje makan 2 mende best...
hehee...
ayam percik tuh.....peehhh!!

kek bakar yang sedap ketika panas2



dan mase ari JUMAAT yang TAK jadi balik tuh..
sempat lagi, memanjakan perot nih...dengan hehhh...
 membeli tanpa sedar...sebab jalan je...'frust tak dapat balik uma ari jumaat' huhuu
 sejukkan ati lak dengan mende nih...hehe
pastu dipelawa dengan minuman pree yang kunun2 menghepikan semula (RE-HEPI)...
*tapi takde la best sangat pon...ape la abang yang jage nih,
suh test rase : macam ayer nih ley epikan ati saya jam tuh jugak....

walau macam mane pon..
petang tuh ujan rahmat..redah2 ujan..
balik salin baju n semayang then keluar balik..
okeh la..sebab petang tuh lepak lagi dengan geng kelab...
(asik ngan diorg je..sok2 kang korg mesti teringat2...abih la esok2..korg nangeh2....)huhuu
soie for create those suwit memories...and it do makes u all miss in future (ye2 ja..cakap nih..macamla diorg bace blog ko)...
wuwuwuuuu(``...)
my fourth time of everning walks in this SEM (memoriable LAKE...)

thanks for been here...
at my blog...
hope kamo2 pon tawu...
ape perasaan sebenar menjadi sowng student + perantau +kawan+sahabat....
lagi2 bile da nak abis nih...
baru nak aktif sane...aktif sini..hehee

Comments

Popular posts from this blog

HM menyingai

Assalammualaikum dan sari berita di belog ini...

Alhamdulillah... seperti  tajuk hari ini... pasti hadek2, hakak2 dan habang2 tertanya2...
bagaimanakah wajah harimau menyingai?



Buat pengetahuan anda yang bukan layan bola malaya, malam tadi kita telah bertemu pasukan thai...okeh...hee...

squad Harimau Malaya.. Tahniah dan Syabas, anda punya taring semakin menyingai sudah.
pagi ni sepanjang perjalanan nak g keje, radio HOT fm telah membincangkan dan meminta komen2 dari pemain kita. Ada juga komen2 dari pendengar setia pasukan negara.



komen saya?
Permainan itu bagus kalau kita konsisten menyerang berbanding bertahan.
Sebab Malaysia ni macam da terlalu familiar dengan permainan BERTAHAN dan TEMBUS..
hadoi.. kalau tembus di pihak lawan, tiada hal.ini tembus di gawang sendiri...
Setiap kali rentak permainan menjadi dari MENYERANG kepada BERTAHAN, setiap kali itu la aku rasa tak selesa.

bukan apa, walaupun kita sudah mendahului dengan 1 gol dari Abe Mat Yo.... tapi pertukaran rentak permainan itu…

Ogos dan aku.

Assalammualaikum...Kali ni cerita ogos..
Aku sepatotnya lahir bulan ogos.
Tapi da ditakdirkan keluar awal..so, ak keluarlah awl.
Selalu ak bear in mind...bahawasanya aku..dilahirkan lebih awal supaya aku dikembalikan dengan lebih awal.Yep.itu la modal aku.
Untuk ak kuat suatu ketika dulu.
Jadi aku tak lengah2 untuk penuhi ruang hati ruang masa dan waktu dgn perkara2 yang aku rasa bole la dikire manfaat...time ak berlagha, tu jgn ikot ye keng kawan.Bila ak da besar ni...
Aku tahu kehidupan ak ni banyak la gak dipengaruhi dengan bdk bulan ogos.
Which are :
1.kawan tadika up til lain2 sekola stil contact. Namanya intan.walaupon kesukaran melepak bersama, die cube la elak missunderstand ak...dan die agk firm nk kawan ngan ak. Die penah silap sebab ajak ak MLM..ak nye marah pon bertahun.tp ak still anggap die kawan ak...dan ak harap die bangga ade kawan macam ak dan xnyesal la jumpe org yg hanya ak macam ak.die dlm uniform skola die lg kemas dr ak...2.kawan mase skola rendah up till now…

Esc.Budaktomato

Allah (Pemberi) cahaya (kepada) langit dan bumi. Perumpamaan cahaya Allah, adalah seperti sebuah lubang yang tak tembus, yang di dalamnya ada pelita besar. Pelita itu di dalam kaca (dan) kaca itu seakan-akan bintang (yang bercahaya) seperti mutiara, yang dinyalakan dengan minyak dari pohon yang berkahnya, (yaitu) pohon zaitun yang tumbuh tidak di sebelah timur (sesuatu) dan tidak pula di sebelah barat(nya), yang minyaknya (saja) hampir-hampir menerangi, walaupun tidak disentuh api. Cahaya di atas cahaya (berlapis-lapis), Allah membimbing kepada cahaya-Nya siapa yang dia kehendaki, dan Allah memperbuat perumpamaan-perumpamaan bagi manusia, dan Allah Maha Mengetahui segala sesuatu.24: 35Dan sesungguhnya Kami telah menurunkan kepada kamu ayat-ayat yang memberi penerangan, dan contoh-contoh dari orang-orang yang terdahulu sebelum kamu dan pelajaran bagi orang-orang yang bertakwa.24 : 36assalamualaikum w.b.t.seperti yang dijanjikan..
ak mg berhajat intro reading..
aku baca 10-20 muka sura…