Skip to main content

wrong turn..wrong decision...what is wrong~~

kte selalu dibayangi byk pilihan...
yang kdg2 wrong turn guide to the wrong path..
wrong decision lead things worse..


garfield said : oh...yeah??(wif no heart feeling)


kte berusaha memberi yg terbaik..
tapi akhirnye...
keputusan utk mberi yg terbaik tu
mcm kadang memalitkn
warna2 tak indah dimata..
dan sekembalian itu
perlu menyemak segala..
usaha-usaha-usaha...
..berbaloikah ia....


heeemmm..no komen . . .




antara degree n master...
all in all, the main tip is
u need to displine urself first..
manage well..adalah bermakna xgune kalau takdapat displin kn diri.
agghhhhh...!kenape la..
attitude -ve pelik mula memuncak..
ceit..bukan malas la.tapi tatau la..
kalau da selalu sgt organized our schedule..
then do follow on it..nnti bile dpt asimen or task lain after all yg listed tuh siap..
jadi take much time nk mulakn semangat nak ngadap balik..hadoi..
ke shuke wat sume keje lam satu mase yg same..
dan kemudian...kite sedar akan hakikat itu..
yang sebenarnya...



ngaku je..memang makin tuer....kudrat jadi cm hape2..walaupun bdn xberat mana..


mypal said : sbnrnya majoriti yg smbg dgree n master adalah married person.
tau x knapa?
me : mereka mencari kerjaya untuk stabilkan financial ability baru sambung blaja....(jwb dgn yakin si logik)
mypal : salah.sebab stress utk mgadap hari2 mg'complete'kn their studi in this level need to be
share n support wif another party..huhuu~~
me:owhh...(maybe i need to start thinking bout it......)


(dengan mengabaikan tarikhd tepi tuh).okeh..got it.~


hemmm...pnh dgr x tg nih..
"kalau nk tgk lelaki yg berjaya dalam hidup,lihatlah 2 wanita di belakangnya : ibu & isteri"...
kalau perempuan nk berjaya...
nk tgk ape ek...huhuu..


(once upon the time...)kunun2 memang tinggi sgt tasks tower tuh.


yupp!
i think that P.A..a.k.a personal assistant..
heeemmm...
jap..private assistant..emm.buleh jadi...
permanent assistant..hemmm
permanent admirer..
woww..scope jadi p.a ini makin  meluas maksud tuh..hahaha......
da2...no komen.teeetttt...~~~


hehee..moral of the story : no body..no talk.




Comments

Popular posts from this blog

Ogos dan aku.

Assalammualaikum...Kali ni cerita ogos..
Aku sepatotnya lahir bulan ogos.
Tapi da ditakdirkan keluar awal..so, ak keluarlah awl.
Selalu ak bear in mind...bahawasanya aku..dilahirkan lebih awal supaya aku dikembalikan dengan lebih awal.Yep.itu la modal aku.
Untuk ak kuat suatu ketika dulu.
Jadi aku tak lengah2 untuk penuhi ruang hati ruang masa dan waktu dgn perkara2 yang aku rasa bole la dikire manfaat...time ak berlagha, tu jgn ikot ye keng kawan.Bila ak da besar ni...
Aku tahu kehidupan ak ni banyak la gak dipengaruhi dengan bdk bulan ogos.
Which are :
1.kawan tadika up til lain2 sekola stil contact. Namanya intan.walaupon kesukaran melepak bersama, die cube la elak missunderstand ak...dan die agk firm nk kawan ngan ak. Die penah silap sebab ajak ak MLM..ak nye marah pon bertahun.tp ak still anggap die kawan ak...dan ak harap die bangga ade kawan macam ak dan xnyesal la jumpe org yg hanya ak macam ak.die dlm uniform skola die lg kemas dr ak...2.kawan mase skola rendah up till now…

HM menyingai

Assalammualaikum dan sari berita di belog ini...

Alhamdulillah... seperti  tajuk hari ini... pasti hadek2, hakak2 dan habang2 tertanya2...
bagaimanakah wajah harimau menyingai?



Buat pengetahuan anda yang bukan layan bola malaya, malam tadi kita telah bertemu pasukan thai...okeh...hee...

squad Harimau Malaya.. Tahniah dan Syabas, anda punya taring semakin menyingai sudah.
pagi ni sepanjang perjalanan nak g keje, radio HOT fm telah membincangkan dan meminta komen2 dari pemain kita. Ada juga komen2 dari pendengar setia pasukan negara.



komen saya?
Permainan itu bagus kalau kita konsisten menyerang berbanding bertahan.
Sebab Malaysia ni macam da terlalu familiar dengan permainan BERTAHAN dan TEMBUS..
hadoi.. kalau tembus di pihak lawan, tiada hal.ini tembus di gawang sendiri...
Setiap kali rentak permainan menjadi dari MENYERANG kepada BERTAHAN, setiap kali itu la aku rasa tak selesa.

bukan apa, walaupun kita sudah mendahului dengan 1 gol dari Abe Mat Yo.... tapi pertukaran rentak permainan itu…

i need activity then i create one.

assalammualaikum.w.b.tseriusli i need activity since this is my first year i graduate from any class.
well.
i such bussy lover.
i bet maybe im miss bee.bee an insect.
or bee is only kindda flies that such.bussy.
bussy.
bussy.
personal
and personally
systematic.ya.
home or office.
i really mean for the both place.here in yongpeng,
i got to many workaholic teammate.
there is my family away.
gimme kidda homesick.
and they push me to find a love in here.go to him.approach.get married and built family...but i just dont accept rejection.i dont know what is approach.how was a love desrcibe you there best except a commitment.love the commitment and just dont know who like or admire me in here.i found im not adorable one too.i have too many weakest point.myskin is not flawless.im not too strong.would him love me the same of me.while without their consent
im get into my cave. wherebout here..i just create my own activity
and fairy tales.
the fairy tales start with create a good memoriea among …