Skip to main content

sengetnya NOTE aku......

korang...
hehee...aku ade buat note...
haah..NOTE...
note kat fb...shuke giler....
note puitis...
kunun2 nak jiwang..tapi lom capai tahap tuh lagi la...
kenape ntah...
dengan tibe-tibe shuke menjadi penulis sampingan...
hehee...
mungkin perkembangan bakat kot...
eh bukan...
ini namenye proses pendebungaan...
hahahaa....

ingat x proses pendebungaan mase blaja dlu2...
antara agennye adalah angin...
so, kat sini aku ade angin kuskus la...
tolong sampaikan note aku tuh....

hehee...JOM...JOM...
kite layan jap...(~o~)y hihii...



Tajuknya : Untungnya itu..

andai ku punya kamu...
kita pasti menjadi
erat
utuh
kau menjaga hatiku
ku jaga hatimu
kau melindungi ku
ku selamat
bersama kamu...
bila ku punya kamu...
bisakah kita
janjikan bahgia
dan segala
aku tidak hebat
mahukah dikau
percintaan bukan
pentasku..
cinta jua bukan
berjaya
dengan
sekali mencuba..
tegakah kita
jatuh dan bangkit
bersama...
kiranya aku kehilanganmu
apakah kau kan
pergi dariku
adakah aku mampu
tanpamu
pastikah aku
kan terus menantimu
benarkah ada ruang
tak lagi untukku..
jika hanya
cinta
hanya mainan buat kita
perlukah
kita bermain kata
jika cinta pemusnah
persahabatan 
kita terbina
memang kan aku
halangi ia..
tapi cinta satu anugerah
yang mengikat
hati dan nurani
kita..
menjalinkan
hidup
ke tahap
yang lebih bermakna
moga kita
akan
meniti bersama
berpimpin mengharungi
hari ini
dan selamanya..
milikku....milikmu
jua...
~apekah ini another part of me~

ecececehhh....
jiwangs...jiwangs...hahahakk...
sebab tuh aku shuke tulis note...
buleh publish sorang2 bace pastu senyum2...
nanti...roomate aku pon mula bercakap..
oit.senyum2 tuh kenape...
heee...


 'dalam ati ade aiskrim' upenye...
k la korang...
muga aku bawak2 la bersabar
dan tabahkan iman
dari melayan perkara2 lagha nih..
huhuu.... (^^;)
thanks for bace blog aku ek...
nak share
ke'gembira'an aku  bila lepak2 sambil revise 'note2' lame nih...kihkihkih

selamat sambung study...



Comments

  1. nice.LG dulu suke gak bpuitis ne. Tapi lame lame baru sedar yg diri ne bukan pandai pom nak karang mende tu, karang mende merepek je boleh. haha. neway!anda berbakat. gud luck eaa! ;)

    ReplyDelete
  2. hehee...
    kite pon bukan pandai sangat...
    terkedek2 lagi nih...
    pepon, thanks ek...(~~;)

    ReplyDelete

Post a Comment

(66;) : " singgah bersila, senyum terukir,
follow la kita, komen secangkir..."

(66D) : "berbalas komen berpimpin tangan,
mekasih lah sudi di sini kita berhubungan...;"

Popular posts from this blog

HM menyingai

Assalammualaikum dan sari berita di belog ini...

Alhamdulillah... seperti  tajuk hari ini... pasti hadek2, hakak2 dan habang2 tertanya2...
bagaimanakah wajah harimau menyingai?



Buat pengetahuan anda yang bukan layan bola malaya, malam tadi kita telah bertemu pasukan thai...okeh...hee...

squad Harimau Malaya.. Tahniah dan Syabas, anda punya taring semakin menyingai sudah.
pagi ni sepanjang perjalanan nak g keje, radio HOT fm telah membincangkan dan meminta komen2 dari pemain kita. Ada juga komen2 dari pendengar setia pasukan negara.



komen saya?
Permainan itu bagus kalau kita konsisten menyerang berbanding bertahan.
Sebab Malaysia ni macam da terlalu familiar dengan permainan BERTAHAN dan TEMBUS..
hadoi.. kalau tembus di pihak lawan, tiada hal.ini tembus di gawang sendiri...
Setiap kali rentak permainan menjadi dari MENYERANG kepada BERTAHAN, setiap kali itu la aku rasa tak selesa.

bukan apa, walaupun kita sudah mendahului dengan 1 gol dari Abe Mat Yo.... tapi pertukaran rentak permainan itu…

Ogos dan aku.

Assalammualaikum...Kali ni cerita ogos..
Aku sepatotnya lahir bulan ogos.
Tapi da ditakdirkan keluar awal..so, ak keluarlah awl.
Selalu ak bear in mind...bahawasanya aku..dilahirkan lebih awal supaya aku dikembalikan dengan lebih awal.Yep.itu la modal aku.
Untuk ak kuat suatu ketika dulu.
Jadi aku tak lengah2 untuk penuhi ruang hati ruang masa dan waktu dgn perkara2 yang aku rasa bole la dikire manfaat...time ak berlagha, tu jgn ikot ye keng kawan.Bila ak da besar ni...
Aku tahu kehidupan ak ni banyak la gak dipengaruhi dengan bdk bulan ogos.
Which are :
1.kawan tadika up til lain2 sekola stil contact. Namanya intan.walaupon kesukaran melepak bersama, die cube la elak missunderstand ak...dan die agk firm nk kawan ngan ak. Die penah silap sebab ajak ak MLM..ak nye marah pon bertahun.tp ak still anggap die kawan ak...dan ak harap die bangga ade kawan macam ak dan xnyesal la jumpe org yg hanya ak macam ak.die dlm uniform skola die lg kemas dr ak...2.kawan mase skola rendah up till now…

i need activity then i create one.

assalammualaikum.w.b.tseriusli i need activity since this is my first year i graduate from any class.
well.
i such bussy lover.
i bet maybe im miss bee.bee an insect.
or bee is only kindda flies that such.bussy.
bussy.
bussy.
personal
and personally
systematic.ya.
home or office.
i really mean for the both place.here in yongpeng,
i got to many workaholic teammate.
there is my family away.
gimme kidda homesick.
and they push me to find a love in here.go to him.approach.get married and built family...but i just dont accept rejection.i dont know what is approach.how was a love desrcibe you there best except a commitment.love the commitment and just dont know who like or admire me in here.i found im not adorable one too.i have too many weakest point.myskin is not flawless.im not too strong.would him love me the same of me.while without their consent
im get into my cave. wherebout here..i just create my own activity
and fairy tales.
the fairy tales start with create a good memoriea among …