Thursday, April 14, 2011

mengemis kasih...(~~;)

busy..
sibukk...
tidak punya masa...
nikmat di bumi yang kadang menyesakkan dada....
terasa 'sebu' di perut....
syukur buat TUHAN..yang meminjamkan segala....

memang kadang jadi student banyak perkara kite kejarkan...
kejar ke kelas...
kejar naik bas......
kejarkan masa...
cuba meletakkan target supaya
standard batu aras kite berbeza dari yang lain........

aagghhh....
lupakan tentang itu mentar k...
mentari hari ini buat ku...
cukuplah satu senyuman sehari..
kalau memang itu mampu mu untuk hari ini...
rezeki tak ke mana...dah tercatat segala buat mu....

jom dgr lagu nih...seronok la jugak...
menyenangkan hati...
menyamankan dada...

(wahai jiwa...damailah dikau...
insyaAllah..HE is there wherever you are..jz as always....)



Album : Gema Alam
Munsyid : Raihan
http://liriknasyid.com

Tuhan dulu pernah aku menagih simpati
Kepada manusia yang alpa jua buta
Lalu terheretlah aku dilorong gelisah
Luka hati yang berdarah kini jadi parah

Semalam sudah sampai ke penghujungnya
Kisah seribu duka ku harap sudah berlalu
Tak ingin lagi kuulangi kembali
Gerak dosa yang menghiris hati

Tuhan dosaku menggunung tinggi
Tapi rahmat-Mu melangit luas
Harga selautan syukurku
Hanyalah setitis nikmat-Mu di bumi

Tuhan walau taubat sering kumungkir
Namun pengampunan-Mu tak pernah bertepi
Bila selangkah kurapat pada-Mu
Seribu langkah Kau rapat padaku
~(^^y)~


nih la albumnye...hehee...
lirik dier best kan..try la carik dan dengar k.....hee...






k korang..nak update blog je...cite2 best xd nak share...week ni penoh ngn submission..
ALHAMDULILLAH berakhir sudah hari terakhir di MINGGU AKHIR sebelum FINAL EXAM..
JGN LUPE STADI K..(PERINGATAN UTK DIRI INI JUGA!!)HEE...
<sila MENJAGA KESIHATAN dan do STUDY SMART>
wassalam..



. . tough times will last, tough people don't . .

No comments:

Post a Comment

(66;) : " singgah bersila, senyum terukir,
follow la kita, komen secangkir..."

(66D) : "berbalas komen berpimpin tangan,
mekasih lah sudi di sini kita berhubungan...;"